Paine Graham Impletita
Sursa Paine Graham Impletita
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru noi, a devenit un obicei sa facem painea in casa. Putem sa alegem tipul de faina pe care il dori, incercam tot timpul diverse combinatii de faina si nu mai punem la socoteala faptul ca nu adaugam aditivi si amelioratori.
Astazi incercam o paine graham. Nu o sa va spun ca nu ingrasa sau ca slabeste. Dupa parerea mea, painea trebuie consumata cu moderatie chiar daca alegem variante sanatoase.
Painea obtinuta din faina graham este o painica tare sanatoasa bogata in fibre, cu rol important in sistemul digestiv. Pe langa faptul ca este sanatoasa, este si extrem de gustoasa.
Pentru o paine avem nevoie de 500 gr faina graham (eu am gasit bio, cel putin asa scrie pe punga), 1 lingurita sare, 1 lingurita de miere, 2 linguri ulei de masline, 7 gr drojdie uscata, 300 ml apa calduta.
Ca de obicei, am facut aluatul in masina de paine. Am pus in cuva masinii de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, miere, ulei, faina, drojdie si am ales programul de framatare si dospire. Dupa o ora si jumatate am avut aluatul gata.
Daca prelucrati aluatul manual puneti faina intr-un bol. Intr-un castronel amestecati 50 ml de apa cu drojdia si cu mierea. Turnati amestecul in mijlocul fainii. Adaugati restul de apa si framanti. Adaugati sarea si uleiul. Aluatul este destul de moale, dar nu este nici o problema. Asa trebuie sa fie. Se lasa la dospit o ora.
Dupa ce aluatul este dospit, il rasturnam pe masa infainata. Lucram aluatul cu mainile presarate cu faina. Impartim aluatul in 3 parti si il impletim, obtinand o paine pe care o punem intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei de masline. O mai lasam la dospit o ora.
Incingem cuptorul la 200 grade Celsius. Ungem painea cu apa si presaram 1 lingura de faina.
Coacem painea pentru 40 de minute pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!