contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Frantuzeasca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 3 ore

Ingrediente

Pentru aluat

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • lapte, pentru uns
  • 2-4 linguri herbes de provence

Preparare

  1. Intr-un vas, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
  2. Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 1 ora.
  3. Incalzeste cuptorul la 180C.Da-i aluatului forma de minge apoi unge-l peste tot cu un strat subtire de lapte.Rostogoleste bila prin herbes de provence si aseaz-o intr-o tava tapetata cu foaie de copt.Da-o la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moale, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.






Articol recomandat de lauradfood2.blogspot.com