contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Floare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce sa fie, ce sa fie?? Pai cum, nu stiti ce?? Binenteles ca o painica!! :))
Ingrediente:

350 g faina alba
220 ml apa calduta
20 g drojdie proaspata
1 lingurita otet
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei masline
1 lingura ulei de masline ptr uns tava 
seminte de mac
Procedeul este acelasi ca la celelalte painici... Voi relata foarte pe scurt:
Drojdia am frecat-o cu zaharul pana s-a inmuiat si am amestecat cu putina apa (cam jumatate din toata cantitatea). Am lasat 10 min. la crescut. Am amestecat faina cu amestecul de drojdie.
Am adaugat si restul de apa si otetul, si am framatat. Cand a prins consistenta am adaugat uleiul, continuand framantatul.
La final am pus sarea, continuand framantatul cca 10 min
 Am lasat la crescut vre-o 50 minute, intr-un vas acoperit cu folie.
Si cam asa arata dupa dospit:
Am rasturnat aluatul pe masa infainata, am impartit in 7 bucati aproape identice, creand bilute, pe care le-am asezat intr-o forma (eu am folosit o forma de tarta) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline.
 Am lasat la crescut vre-o jumatate de ora. Cand a crescut frumos, am "uns" cu apa si am presarat seminte de mac.
Am dat-o la cuptorul preancalzit la 220 grade, iar imediat dupa ce am bagat painea la cuptor, am varsat o ceasca de apa intr-o tava aflata pe fundul cuptorului, si am inchis rapid usa. Astfel vaporii vor da painicii o crusta crocanta. Am lasat painica la cuptor cca 30 minute.
 Ce a iesit?? O bunatate pufoasa, cu o coaja usor crocanta!
 Din pacate s-a terminat mai repede decat am apucat eu sa fac poze.. si n-am reusit sa prind si o sectiune...
 Pofta buna!