contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Dulce Cu Dovleac Si Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Painica asta frumoasa scoate in casa un miros ataaat de imbietor, care-ti merge direct la inima. Nimic nu se potriveste mai bine cu frigul de afara ca mireasma de scortisoara din cuptor.

Ingrediente
- 2  1/4 lingurite drojdie
- 1/4 cup apa calduta
- 1/2 lingurita zahar
- 1/4 cup lapte, caldut
- 2 linguri melasa
- 1/4 cup zahar
- 3/4 lingurita sare
- o lingura unt moale(14 g)
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1 ou
- 1 cup pireu de dovleac
- 4 cup faina(poate chiar mai mult depinde cat de umed e pireul de dovleac)
Pentru umplutura si decor
- 1 1/2 linguri unt topit (21 g)
- 1/3 cup zahar brun
- 2 lingurite scortisoara
- miere
Transformare cup in grame
Mod de preparare
1. Aluatul poate fi facut la masina de paine, la robot sau din mana. Trebuie doar sa fiti foarte atente la consistenta lui(puneti faina in mai multe etape, sa nu fie aluatul prea vartos), care trebuie sa ramana usor lipicioas( dar sa se poata lucra cu el). Pregatiti maiaua din apa calduta, zahar si drojdie.

2. Dupa ce incepe sa faca spuma, adaugati laptele caldut, melasa, zaharul, sare, untul moale, condimentele, oul si pireul de dovleac. Dupa ce ati amestecat bine adaugati faina cate o cana, pe rand. Dupa ce aluatul capata consistenta dorita si a fost framantat suficient, se pune intr-un bol mare uns cu ulei. Se lasa la dospit cca o ora.

3. Pentru umplutura se amesteca zaharul brun cu scortisoara. Se intinde aluatul presarat cu putin faina intr-un dreptungi de un cm grosime. Se unge pe toata suprafata cu unt topit si se presara amestecul de zahar si scortisoara. Se ruleaza strans si se pune intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.


4. Se lasa inca 45 de minute la dospit. Preincalziti cuptorul la 180 C si se dati painica pentru 45 de minute. O data ce este rumenita suficient deasupra, se acopera cu folie de aluminiu pentru a nu se arde. Cand este gata se scoate si se unge cu miere amestecata cu putina apa pentru luciu. Se lasa 5 minute sa se raceasca in tava apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet. Se poate servi simpla sau cu lapte si miere(cum imi place mie).Sursa




comentarii