contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Dulce Cu Branza Si Merisoare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Paine dulce cu branza si merisoare 

Reteta aceasta a fost improvizata din cauza unei cutii de branza pe care nu o mai vroia nimeni. Nu vroiam sa o las sa ajunga mancare de caini (desi sunt convinsa ca ei ar fi apreciat gestul), asa ca am "rupt" jumatate din aluatul de paine, l-am indulcit putin si l-am transformat intr-o gustare ideala pentru micul dejun sau insotind o cana de ceai dupa-amiaza.
Ingrediente - aluat obisnuit de paine; va dau gramajele mele, dar le puteti folosi pe pe ale voastre
400 gr faina
250 gr apa
4 lg de ulei
un pliculet de drojdie
10 gr zahar
8 gr sare
*aici am adaugat inca 3 linguri de zahar (nu am vrut ceva foarte dulce)
Umplutura
250 gr branza de vaci 
1 ou
2 linguri zahar
1 mana de merisoare confiate
1 ou
mix de seminte: mac, susan, in, floarea soarelui
Paine dulce cu branza si merisoare 

Pentru paine va invit sa procedati ca in tutorialul de aici: 12 pasi pentru prepararea painii de casa , folosind ingredientele date.
Pana creste aluatul pregatiti si umplutura amestecand ingredientele de mai sus.
Dupa prima crestere a painii, framantati aluatul, taiti-l in jumatate si intindeti fiecare jumatate pe o suprafata pudrata cu faina pana la grosimea de aproximativ 2 degete. Intindeti cate jumatate din umplutura de branza de vaci si rulati aluatul, inchizand frumos la capete si asezand partea unde s-a terminat aluatul in jos.
Eu am pus intre ele putina hartie de copt sa nu se lipseasca in timpul coacerii.
Am mai lasat 10-15 minute painile sa creasca, le-am uns cu un ou batut, am presarat seminte si le-am dat la cuptor pentru aproape 1 ora sau pana sunt frumos rumenite.
Pofta buna!