Paine Din Faina Premix
Sursa Paine din faina premix
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Avantajele coacerii painii in casa sunt multiple si sunt convinsa ca daca sunteti pe acest blog stiti foarte bine cat de importanta este painea buna, sanatoasa, proaspat scoasa din cuptor.
Dar cu toate astea, nu e nevoie sa ne amagim, desi toti dorim sa coacem painea acasa putini dintre noi mai au timpul necesar sa o faca. Si de cele mai multe ori ajungem sa cumparam painea de la magazin doar din lene. Din lene de a mai framanta painea, de a-i mai potrivi ingredientele si de a sta cu teama ca poate de data asta nu am nimerit totul cum se cuvine.
Nu stiu de voi, dar eu multe paini am distrus. Ba am pus prea multa sare, ba am uitat cu desavarsire sarea. Ba nu a crescut aluatul si am avut o paine-bolovan. Ba a crescut prea mult si toata painea a crapat. Ba am pus prea multa apa si aluatul era umed. Sa mai continui? :)
Cand am auzit prima oara de premixul de paine nu am inteles care este marea schimbare. Si abia cand l-am incercat mi-am dat seama cat timp salveaza si mai ales cat de buna este painea. Eu, va marturisesc cu toata sinceritatea, nu nimeream asa un amestec delicios de diferete faine integrale si seminte nici intr-o mie de ani.
Si mai exista un aspect. Eu am o istorie destul de urata cu painile din faina integrala. Rar le-am nimerit cum trebuie si in ultima vreme si renuntasem sa ma mai chinui cu faina neagra. Am fost intrebata si de cititori cum sa rezolve problema painii din faina integrala care nu creste suficient sau care, oricat ar fi tinuta la copt, tot cruda e in mijloc.
Acum am copt paini din trei tipuri de premix cu faina integrala si seminte si toate mi-au iesit impecabil!
Si de data asta nu am sa va prezint retete pentru ca nu exista! Premixul de paine se combina doar cu apa si gata painea :)
Eu am framantat si de mana, dar cand l-am pus in masina de paine mi-am dat seama ca sa coci paine e cel mai simplu lucru cu putinta.
Premixuri de faina gasiti pe site-ul Pronat.