Paine De Tarate Si Tarate De Orz
articol scris de claudiu89 blog ebucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Categorie:Paine si produse de panificatie
Etapa: Croaziera
Portii: 4
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 90 minute
Dificultate: Scazuta
Ingrediente:
Tarate de ovaz mai mare ( se gaseste la plafar este mai mult boaba sparta )
5-6 linguri de faina de ovaz,
4 oua
2-3 linguri de indulcitorPutina esenta de lamaie ( dupa preferinta )
Lapre degresat 200 ml.
2 pachetele de drosdie uscata
1 lingurita sare
Pasi pentru executare:
Se amesteca taratea , faina , sarea.
Un factor foarte important eu la-m descoperit nimeni nu a precizat acest aspect, drojdia uscata se amesteca cu faina si taratea FARA A FI DIZOLVATA.
Se bat oule cu mixerul intr-un vas nu prea tare , se adauga laptele caldut , esenta si indulcitorul, se amesteca inca putin si se toarna peste faina si taratele amestecate.
ATENTIE trebuie sa se obtina o pasta mai groasa, NU va fi cum este coca de paine. Pasta aceasta trebue sa curga daca mai trebuie lapte se poate adauga .
Se toarna in tava care are foaiae de copt sau in forma de silicon.
Cuptorul putin incalzit ( dar oprit ) se aseaza painea sa creasca cam 20 minute. Painea se coace la 190 minute.
Daca sa adaugat indulctor poate fi folosita pe post de pandispan.
Este buna mai ales dimineata la micul dejun.
Incercati si nu veti regreta.
Pofta buna
Sursa: dieta dukan