Pâine (de Post)
Sursa Pâine (de post)
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pâine mai u?or de f?cut decât aceasta nu cred s? existe :)).
Ce vreau s? zic?
P?i, doar m?sor / cânt?resc urm?toarele ?i le dau drumul în ma?ina de pâine în ordinea pe care o scriu aici:
220 ml ap?
4 linguri ulei (eu folosesc de m?sline)
8 gr sare
10 gr zah?r
400 gr f?in?
7 gr drojdie uscat?
Setez programul de fr?mântare ?i dospire (care dureaz? 1h 3o min). Dup?, arat? a?a:
Dac? nu a? avea ma?ina minune, probabil c? a? amesteca drojdia cu 2 linguri?e de zah?r, cu una de f?in? ?i cu vreo 4-5 linguri?e de ap? c?ldu?? (ap? luat? din ce 220 ml). A? l?sa vreo 10-15 minute s? se activeze. Apoi a? fr?mânta bine bine cu restul ingredientelor pân? când aluatul nu s-ar mai lipi de mâini.
Transfer aluatul într-o tav? în care am pus hârtie de copt ?i fac ni?te crest?turi cu un cu?it:
Îl mai las o jum?tate de or? la dospit. A?a arat? înainte de b?gat în cuptor.
Las la cuptor, treapta 1 din 8, timp de 45 de minute.
Sursa: aici.