contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


De mult nu am mai facut paine in casa.
M-am gasit si eu pe caldurile astea sa incing cuptorul!
A meritat!
Ingrediente:

  • 1kg faina,
  • 1 lingura sare,
  • 4-5 linguri ulei,
  • 1 lingurita zahar,
  • 40 g drojdie,
  • 500 ml apa calduta.


Mod de preparare:
Facem maiaua.
Amestecam intr-un castron drojdia cu zaharul, putina apa si  2 linguri de faina.
Se lasa la caldura pana creste.
Intre timp cernem faina si punem apa pe foc sa se incalzeasca un pic.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem uleiul, sarea, apa si maiaua.
Amestecam usor cu o lingura, dupa care framantam cu mana ~ 10 minute.
Se lasa la crescut in loc cald pentru ~ 1 ora.
Ne ungem cu ulei pe maini si suprafata de lucru, apoi impartim coca in 4.
Luam doua din ele, le rulam si le impletim.
Repetam operatiunea si cu celelalte doua.
se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.
Se mai lasa sa creasca in tavi pentru 10 minute si apoi se da la cuptor pentru o ora la 200 grade.
Stiu ca miroase bine, dar evitati totusi sa o mancati calda!
Bon Appetit!


Articol recomandat de micky-mihaela.blogspot.com