contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:

- 500 gr faina alba
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de sare
- 1/2 lingura de zahar
- 1 plic drojdie uscata
- 250 ml apa
Mod de preparare:
Se pune drojdia intr-o cana cu 250 ml apa calduta si se lasa 5 minute sa creasca. Faina se pune intr-un castron, se adauga 1 lingura de sare, jumatate de lingura de zahar si 3 linguri de ulei, apoi se adauga cana de apa cu drojdie. Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina. Aluatul se lasa la crescut pana se dubleaza ca volum (aproximativ). Dupa ce a crescut se scoate pe masa pudrata cu faina, se modeleaza dupa forma pe care o vreti, apoi cand este gata de copt se pune in tava unsa cu ulei, se cresteaza aluatul si se introduce in cuptorul incins in prealabil. Se lasa in cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si incepe sa va innebuneasca de pofta mirosul...Cand o scoateti din cuptor o veti infasura intr-un servet de bucatarie si o veti lasa sa stea cel putin 15 minute inainte de a o servi...
Nota:
In cazul in care nu aveti la indemana un plic de drojdie uscata cu siguranta puteti folosi si un pachetel de drojdie cruda, insa atunci cand cumparati faina pentru paine aveti grija ca aceasta sa fie una superioara. Paine se stie ca este unul din alimentele de baza, dar cu toatea astea trebuie sa stiti ca primele feluri de paine produse au fost preparate din terci de cereale, facut din graunte macinate si apa. Este posibil sa fi aparut printr-un accident in timpul gatitului sau prin experimentare cu apa si faina de graunte.



Articol recomandat de http://feedproxy.google.com/~r/GatindCuMira/~3/spOQojm9OME/paine-de-casa.html