Pâine De Casă în Tavă
Sursa Pâine de casă în tavă
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 kg de făină, 2 pliculeţe drojdie, apă călduţă, sare.
Mod de preparare:
Într-un vas mic se pune 50 ml de apă, la fiert,
apoi se adaugă 2 linguri de făină,
amestecând continuu până se îngroaşă, se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Restul de făină se pune într-un vas mare
împreună cu drojdia, puţină sare
şi compoziţia de făină îngroşată.
Se frământă bine cu apă călduţă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mână. Dacă doriţi se poate adăuga şi o lingură de ulei.
Se lasă la dospit aproximativ o oră cu un praf de făină deasupra, acoperit cu un prosop, la temperatura camerei,
până îşi dublează volumul.
Se răstoarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei, şi se dă la cuptor, la foc mic până se coace.
Când pâinea este coaptă, trebuie să sune „a gol”, la lovire. După ce se scoate din cuptor, se unge cu puţină apă rece, se acoperă cu două prosoape de bucătărie şi se lasă la răcit, la temperatura camerei.
Poftă bună!