Paine De Casa - Homemade Bread - Arici Si Purcei
articol scris de Winter blog emablog-ema.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca placintele cu varza au iesit SUUUUPER, am zis sa incerc si reteta pentru paine. Tot SUUUUPER a iesit. Si am schimbat decorul: am facut arici si purcei. Funny si easy. Scriu reteta ( e scurta, usoara si nu dureaza mult):
500g faina, 1 plic drojdie instant, o cana de apa calduta, sare, 3 linguri ulei de maslinè si ulei de canula pentru uns tava.
Am amestecat totul pana am obtinut aluatul pe care l-am lasat la dospit o ora. Apoi am framantat putin aluatul si am pornit la facut arici si purcei. Tepii aricilor i-am facut cu foarfeca (m-am inspirat de aici: http://nicolinaskitchen.blogspot.com/2008/04/arici.html). Am copt painicile cam 30 minute la 375grade F.