Paine De Casa Din Faina Neagra, Cu Seminte Si Dovlecel
articol scris de stamamadalinaandreea blog madalina-stama.net
Continuam si azi seria de painici facute in casa. Azi avem in meniu painica din faina neagra de grau, cu seminte(fulgi de secara) si dovlecel ( de la noi).
Ingrediente: 1 lingurita cu sare, 1 cub de drojdie, circa 1 kilograme de faina neagra, 1 pumn cu seminte, 400 ml de apa calduta, 1 dovlecel mic si putina faina pentru tapetat forma de copt.
Sarea se amesteca cu drojdia. pana ce se dizolva. Se adauga apa, putina faina, se amesteca, se adauga dovlecelul(spalat si dat pe razatoarea mica, se pastreaza coaja), se tot adauga faina, dar treptat, dupa care se framanta, pana ce se omogenizeaza, sa creasca uniform, frumos. Peste coca, cand s-a modelat forma, se persara semintele. Dupa care se lasa la dospit.
Intre timp se tapeteaza o forma de copt cu faina, iar cuptorul se preincalzeste.
Coca se pune in tava, se baga in cuptorul incalzit, dupa care se lasa, la foc mare, 30 de minute.
Filed under: Aperitiv Tagged: cereale integrale, dovlecel, paine, paine alba, paine cu dovlecel, paine din faina alba, paine din faina neagra cu seminte si dovlecel, paine din secara, paine integrala, paine neagra