Paine De Casa Din Faina Integrala
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi va invit la paine de casa, pufoasa si minunata!!! Ador sa fac paine de casa, iubesc paine facuta in casa, dar cine n-o iubeste! Cum afara s-a racorit ne permitem acum sa folosim in voie cuptorul si sa facem numai bunatati!
Ingrediente:
550gr. faina integrala
300ml apa calduta
3lgte. zahar
6lg ulei/ulei de masline
2lgte. sare
1 cub drojdie proaspata
Mod de preparare
Incalzim cuptorul la temperatura medie. Apoi ne apucam sa facem maiaua: amestecam drojdia cu 1 ligta. de faina, 3-4lg de apa calda si zaharul pana facem o pasta si o lasam acoperita pana creste, face basicute.
Intr-un castron se pune faina peste care adaugam, maiaua preparata mai sus, uleiul, sarea si incepem sa amestecam turnand putin cate putin apa, pana formam un aluat moale si elastic ce nu se lipeste de maini.
Acoperim si dam la dospit 1 ora pana isi dubleaza volumul.
Cand e gata rasturnam aluatul pe masa de lucru pudram o tava cu faina, apoi luam frumusel aluatul si il punem in tava (eu am folosit o tava rotunda mare voi, daca nu aveti impartiti aluatul in doua si coaceti in forme de cozonac). Mai lasam 30 min la loc caldut la fel pana isi dubleaza volumul.
Bagam la cuptor 180g 30-45min. sau pana se rumeneste frumsos.
Simplu, bun si facut in casa, merita!!!