Paine De Casa Cu Lapte Si Unt
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pâinea făcută în casă are un gust deosebit. Și, foarte important, o poți mânca și după câteva zile de la coacere, pe când cea din comerț se întărește și se fărămițează.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
- 500 gr de făină
- un cub de drojdie
- un praf de copt
- 50 gr de unt
- 250 ml lapte
- un ou
Plan de lucru:
- topim untul (poza 2)
- dizolvăm drojdia în lapte călduț (poza 3), pe care îl turnăm peste făină (poza 4). Adăugăm apoi untul (poza 5) și un praf de sare. Frământăm bine, aproximativ 20 de minute (poza 6)
- lăsăm la crescut, la căldură, o jumătate de oră (poza 7)
- punem în formă (poza 8 ), ungem cu oul bătut pe deasupra (poza 9)
- băgăm la cuptor până se rumenește (poza 10)
- savurați! (poza 11)
Timp de preparare: 100 de minute
Preţ: 3 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)