Paine De Casa Cu Coaja Crocanta
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
mal
De ani buni, fac aceasta paine , insa niciodata pana acum n-am copt-o in tava de friptura. Obisnuiam sa o coc intr-o oala, atunci cand o doream rotunda, in tava de cozonac pentru modelul "caramida" sau intr-o tava de inox dreptunghiulara pentru o paine dintr-o bucata....mare si sanatoasa.
De data aceasta am avut tava de inox ocupata cu o prajitura ....si cum imi doream o paine dintr-o bucata, am apelat la tava mea de fiptura. Este o tava emailata in exterior si teflonata in interior.
Aluatul l-am facut dupa aceeasi metoda ca la "pita de casa" de aici :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/03/pita-de-casa.html
.....
chiar am uns tava dupa metoda clasica (cu ulei ).
Ce s-a intamplat insa in timpul coptului m-a determinat sa va spun povestea asta. Painea si-a format o crusta neobisnuit de groasa si crocanta. Eu sunt innebunita dupa coaja de paine, colturi si alte alea din aluat de paine, numai crocante sa fie.
Partea de jos mi-a placut cel mai mult. Datorita uleiului a capatat un gust divin, greu de descris in cuvinte :))...trebuie sa gusti ca sa poti afla .
Neaparat sa incercati sa faceti aceasta paine, nici nu trebuie framantata...si e atat de buna ca-ti vine s-o mananci goala.
O parte din painea mea a avut aceasta soarta, iar cealalta parte a tinut companie carnatilor fripti cu fasole si muraturi de 1 Decembrie, precum si altor preparate.
Pana sa va scriu eu povestea painii de casa cu coaja crocanta, la Timisoara a venit iar zapada. Ninge , deja de 10 minute bune , iar prognoza se pare ca tine cu iubitorii de zapada.
Cum zilele vor fi din ce in ce mai geroase, e timpul propice sa va apucati sa faceti painea cu coaja crocanta.
Poate fi un exercitiu pentru sarbatorile care urmeaza , cand e musai sa avem o daraba de pita de casa pe masa langa bucatele de sarbatoare.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti !