contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Cu Usturoi, Verdeturi Si Parmezan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

600 g faina
25 g drojdie proaspata
350 ml lapte caldut
3 linguri unt
2 lingurite zahar
2 lingurite sare
4 catei usturoi
1 crenguta rozmarin
cateva fire de cimbrisor
1/2 lingurita busuioc uscat
2 lingurite parmezan ras fin

PREPARARE:

Dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald cu zahar. Lasam sa creasca apoi turnam maiaua peste faina pe care am amestecat-o cu sare.

Amestecam adaugand restul de lapte si unt (pe care l-am topit). Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam acoperit in castron intr-un loc cald sa dospeasca. Intre timp pregatim unplutura amestecand verdeturile tocat si usturoiul zdrobit marunt cu ulei de masline.
Dupa ce aluatul a crescut in volum il impartim in 2 bucati. Intindem cu sucitorul o fasie mai lunga pe care o vom unge cu amestecul de verdeturi si usturoi.

Le rulam si le punem intr-un vas acoperit cu hartie de copt. Lasam painea sa mai creasca in vas 15-20 de minute, apoi o coacem la 180°C timp de 30-35 minute, pana devine aurie.

Dupa ce o scoatem din cutor o punem pe un gratar sa se raceasca. Cat timp este inca fierbinte o ungem cu ulei de masline si presaram parmezan ras.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro