contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Cu Tarate Si Faina De Secara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am tot cautat  retete pentru o paine cu tarate.Dupa o ampla informare, am decis sa o fac asa cum imi trece prin cap si daca nu iese, asta este, imi asum raspunderea.Dar a iesit !

  • 10 linguri de faina de grau  650 
  • 3 linguri faina de secara
  • 7 linguri de tarate
  • sare
  • apa calduta
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 40 drojdie proaspata 
  • 2 linguri de seminte de floarea soarelui decojite 
  • 1 lingurita de zahar
Am facut o maia din  drojdia frecata cu zaharul si putina faina de grau , pe care am lasat-o  sa creasca  intr-un  loc caldut
Se cerne faina de grau si cea de secara,, se amesteca cu  sarea  si cu taratele ,se pune si maiaua crescuta si se adauga  apa calduta, pana ce   se ajunge la un aluat  molcut. Atunci se adauga si semintele si se incepe framantarea, cam 10 minute. Apoi, cele 2 linguri de ulei se  pun pe planseta si  se aseaza aluatul peste, impachetandu-se cu podul palmei, pana ce se  absoarbe tot  uleiul.
Aluatul se  da la crescut, acoperit cu servet de panza, pentru o jumatate de ora, intr-un loc cald. 
Cand a crescut, l-am impartit in 16  bucati , carora le-am dat  forma de chifle, le-am crestat deasupra, le-am uns cu un pic de apa calduta si le-am dat la cuptor  pentru 45 de minute. 
Au iesit foarte, foarte bune si crocante, chiar gustoase.
Am cantarit  chiflele , greutatea lor variaza intre 45 si 50 de grame fiecare. 
Voi mai face pentru ca merita, cu siguranta !