Paine Cu Tarate Si Faina De Secara
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 10 linguri de faina de grau 650
- 3 linguri faina de secara
- 7 linguri de tarate
- sare
- apa calduta
- 2 linguri de ulei de masline
- 40 drojdie proaspata
- 2 linguri de seminte de floarea soarelui decojite
- 1 lingurita de zahar
Se cerne faina de grau si cea de secara,, se amesteca cu sarea si cu taratele ,se pune si maiaua crescuta si se adauga apa calduta, pana ce se ajunge la un aluat molcut. Atunci se adauga si semintele si se incepe framantarea, cam 10 minute. Apoi, cele 2 linguri de ulei se pun pe planseta si se aseaza aluatul peste, impachetandu-se cu podul palmei, pana ce se absoarbe tot uleiul.
Aluatul se da la crescut, acoperit cu servet de panza, pentru o jumatate de ora, intr-un loc cald.
Cand a crescut, l-am impartit in 16 bucati , carora le-am dat forma de chifle, le-am crestat deasupra, le-am uns cu un pic de apa calduta si le-am dat la cuptor pentru 45 de minute.
Au iesit foarte, foarte bune si crocante, chiar gustoase.
Am cantarit chiflele , greutatea lor variaza intre 45 si 50 de grame fiecare.
Voi mai face pentru ca merita, cu siguranta !