Paine Cu Sfecla Si Tarhon (fara Gluten)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Despre campania "retete creative de paine fara gluten" gazduita de Gourmandelle si sutinuta de Schar
Romania am mai discutat aici si aici.
Nu uitati stati pe aproape fiindca organizatorii au pregatit premii frumoase si pentru voi, vedeti aici ce si cum. :)
De data aceasta am ales sa testez faina Bread Mix facand o paine consistenta. O paine gustoasa ce poate tine cu succes locul micului dejun.
Ingrediente:
Aluat
- 280 g faina pentru paine fara gluten Dr.Schar
- 6g drojdie fara gluten Dr. Schar
- 200 ml apa calduta
- 20 g ulei de masline
- 1/4 lgt sare
- 1 lgt tarhon uscat
- 1/4lgt zahar
Umplutura:
- 230 g sfecla rosie fiarta
- 1/2 lgt tarhon uscat
- 1/2 lgt cimbru
- 1/2 lgt pudra usturoi (optional)
- 1/2 lgt sare
Cum procedezi:
Aluat:
Pune 250 g faina intr-un vas, fa o adacnitura in mijloc si adauga drojdia dizolvata in apa calda impreuna cu zaharul. Adauga sarea si tarhonul si amesteca cu o lingura. Adauga uleiul si framanta cat sa il inglobezi. Adaugi restul de faina si framanti usor pana o inglobezi pe toata. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca 30 de minute.
Umplutura:
Tai sfecla julienne si o amesteci cu tarhon, cimbru, sare si usturoi.
Asamblare:
1. Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Imparti aluatul in 3 bucati egale. Intinzi fiecare bucata sub forma unui oval, repartizezi pe fiecare bucata sfecla si rulezi usor pana obtii un cilindru. In final impletesti cei trei cilindri obtinuti.
3. Pui painea intr-o tava dreptunghiulara si introduci in cuptor pana cand se rumeneste (35-40 min).
Se serveste cu iaurt sau simpla.
S-aveti pofta!