Paine Cu Sana Si Seminte De In

articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
500 g faina alba
25 g drojdie
200 ml sana
1 ou fazan
100 ml apa calduta
3 linguri ulei de
masline
1 lingura rasa sare
Faina am cernut-o si am pus-o intr-un bol. Drajdia am dizolvat-o in putina apa calduta si am lasat-o sa creasca punand-o in mijlocul fainii.
Cand drojdia a scescum, am amestecat turnand si restul de apa, iar apoi sana.
Am incorporat si oul...
iar la final semintele de in
Am framantat aluatul pana a devenit elastic (cca 10 minute), adaugand treptat si uleiul de masline. Am pus bila intr-un vas, pe care l-am acoperit cu folie, si am lasat la crescut.
Cam asa arata dupa 45 minute.
Pe masa infainata am format painica, pe care am pus-o intr-un vas de yena uns in prealabil. Am acoperit vasul cu folie si am mai lasat la crescut 30 minute. Aici am gresit... ptr ca aluatul nu a putut creste calumea si s-a .. latit :)
Am dat vasul la cuptorul preincalzit, in care imediat am aruncat o ceasca de apa, intr-o tava asezata pe fundul cuptorului, inchizand rapid usa.
Am lasat painica la cuptor 40 minute.
A iesit o paine frumoasa si gustoasa, chiar daca nu a fost foarte inalta!
Pofta buna va doresc!