Paine Cu Salam Picant Si Ardei
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Haplea impartaseste cu voi o reteta de paine cu ardei si cu salam uscat.E ca un fel de pizza. O mananci si goala.
Ce iti trebuie pentru o paine (poza 1)
- 700 gr de faina
- 15 gr de drojdie proaspata
- 120 gr sana
- 3 linguri ulei de masline
- 300 ml lapte
- 2 lingurite de sare
- 1 lingura de zahar
- 1 ardei rosu (tocat marunt)
- 100 gr salam uscat si picant (tocat marunt)
Plan de lucru:
- Incalzim laptele, in care diluam drojdia. Adaugam si zaharul. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut.
- Adaugam acest amestec in cuva masinii (poza 2), turnam sana si uleiul de masline (poza 3). Presaram faina si sarea (poza 4). Pornim programul dorit , (eu am folosit programul 4, timp total 3h 20 min) lasam sa framante (poza 5).
- Dupa 20 minute (la semnalul sonor) adaugam ardeiul (poza 6 ) si salamul (poza 7 )
Lasam programul sa ruleze pana la final fara sa mai intervenim.
- Iata painea de casa, de 1000gr (1 kg) (poza 8 )
Timp de preparare: 200 de minute
Pret: 8 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie