Paine Cu Patrunjel Uscat
Sursa Paine cu patrunjel uscat
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca am castigat o masina de facut paine,m-am pus pe treaba.Va recomand din toata inima sa va luati una pentru ca este minunata!
Ingrediente:
230 ml apa
390 g faina
1 ½ lingurita drojdie uscata
1 lingura zahar
2 linguri ulei
1 lingurita sare
Patrunjel uscat
Mod de preparare:
Pentru masina de paine:
In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare;
deasupra se pune faina,
pe margini se distribuie zaharul,iar in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).
Maina se porneste pe programul 1,de baza,si incepe framantarea.
Cand se aude un semnal sonor se adauga patrunjelul si inchide repede capacul.
aproape coapta:
Cand painea este coapta,se lasa 5 minute in vas,apoi se scoate cu grija.Se inveleste intr-un prosop umed.
Manual:
Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia si zaharul;se adauga treptat apa calduta si uleiul pana obtinem un aluat neted.Acesta se acopera cu un prosop si se lasa la dospit,intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se incorporeaza patrunjelul.Se modeleaza si se pune intr-o tava de paine.Se lasa din nou la dospit,apoi se introduce in cptorul preincalzit pana se rumeneste.