contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Cu Ou

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



...cum le stiu eu de mica :)
...sau "Bundas Kenyer", sau friganele, sau sub orice alta denumire le stiti voi, caci sint sigura ca macar o data-n viata ati mancat asa ceva :P
Asta e gustarica de weekend a lui Bogdi :)) ...si a mea, de cand eram copil...
Se fac foarte, foooarte...extrem de usor aceste painici cu ou :D ...si poate tocmai de-aia nici nu vi le-am aratat pana acum, dar sint absolut delicioase si merg de minune langa...orice ;)
Eu de multe ori le mananc asa simple, cu usturoi (tai un catel de usturoi pe jumatate si ii intind aroma peste intreaga felie (mai ales pe coaja rumena!!!), iar Bogdi langa un pahar maaare de milkshake de banane :)
...acum, insa, le-am mancat cu mazare proaspata din gradina :)
Nu am sa va dau cantitati exacte, dar nici nu aveti nevoie :)))
...doar de astea aveti nevoie:
- felii de paine
- oua
- sare
- ulei pentru prajit
Daca nu folositi paine feliata, feliati voi o paine (veche de o zi). Daca painea e mai veche de atat, va trebui sa inmuiati usor feliile in lapte fierbinte, dar doar o secunda pe fiecare parte, ca la tiramisu :P
Daca e proaspata, dati direct feliile prin ou batut cu sare si le puneti la prajit in ulei incins. Le scoateti apoi pe hartie absorbanta, si le savurati!!!
Asa-i ca-i floare la ureche?! :))
P.S. Desigur, daca aveti o cantitate mai mare de paine, puteti adauga lapte si in compozitia de oua, pentru a o "inmulti" ;)

Articol recomandat de savalaura.blogspot.com