Paine Cu Nuca Si Stafide
Sursa Paine cu nuca si stafide
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acum ceva timp nici eu nu auzisem de vasele Tupperware. Vag stiam ca s-ar referi la recipientele de plastic de depozitare a mancarii, dar credeam ca este doar o titulatura generala a acestor vase de plastic, fara sa fac diferenta intre cele originale Tupperware si cele care se gasesc oriunde pe piata.
De curand am avut posibilitatea sa incerc cateva vase din gama Tupperware si am fost extrem de incantata.
In primul rand Tupperware nu inseamna doar vase de depozitare, desi aceasta gama este cea mai bogata si mai ingenioasa. Caracteristica lor principala este ca pastreaza in conditii complet diferite produsele, le tin mult mai proaspete, mult mai mult timp (asta va voi prezenta pe viitor). De asemenea exista si alte accesorii de gatit, foarte utile si de o calitate deosebita.
Pentru inceput va voi prezenta o reteta simpla de paine-desert pregatita intr-o forma de silicon.
Ingrediente
600 gr faina
200 gr apa calda
4 linguri ulei
3 linguri zahar
1/2 lingura sare
drojdie
100 grame nuca
50 grame stafide
Framantam aluatul ca pentru paine.
Masuram faina, in mijloc adaugam sarea, zaharul si drojdia si adaugam treptat apa calda, framantand. Adaugam si uleiul si daca mai e nevoie pudram cu putina faina.
Lasam sa creasca painea cam 40 de minute.
La a doua framantare adaugam nucile si stafidele si framantam pana le integram complet in aluat.
Asezam aluatul in forma de silicon si dam la cuptor la foc mic cam 45 de minute.
Mi-a placut in mod deosebit rezultatul pentru coaja foarte subtire si usor crocanta, o paine de ceai ideala pentru zilele de toamna.
Pentru mai multe informatii despre produsele Tupperware o puteti contacta pe doamna Mia Lupea la [email protected] sau 0722 433277 / 0740 760303.