contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Cu Mei Si Seminte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

    Painea este un aliment nelipsit de pe mesele romanilor. Stiti deja ca imi place sa fac paine, dar spre rusinea mea n-am mai facut de cateva luni :">, timpul m-a obligat sa renunt la acest act frumos. Sper
ca imi voi relua cat de curand activitatea pe acest palier. Pana atunci, va las una din ultimele retete experimentata cu mare succes pe mebrii familei. ;)
    Ingrediente:
  • 1100 g faina (+ extre pentru modelat)
  • 40 g drojdie
  • 800 ml apa calduta
  • 3 lg ulei
  • 70 g seminte floarea soarelui
  • 30 g seminte de in
  • 100 g mei decorticat
  • 1 lgt zahar 
  • 1 lgt sare
    Pentru uns, dupa ce scoatem din cuptor:
  • 50 ml apa amestecata cu un varf lgt sare
    Cum procedam:
1.  Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.
2. Preincalzim cuptorul la 190°C.
3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si uleiul. Framantam bine adaugand restul de faina.
4. Lasam aluatul la dospit 1 h - 1.30 min, intr-un loc caldut si lipsit de curenti.
5. Dupa ce a dospit formam cilindri si/sau chifle pe care le vom lasa la dospit in tava tapetata cu hartie de copt inca 15-20 min.
6. Introducem in cuptor penru 45 - 50 min, in ultimele 3 minute marim temperatura la 220°C.
7. Dupa ce scoatem din cuptor, ungem cu apa, acoperim cu un prosop si lasam asa pana cand se raceste complet.

  

                                                     A aparut si hotomanul. :)