contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Cu Ierburi Si Seminte A La Grasu64

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De multa vreme vroiam sa fac cornuri de brutar dupa reteta Laurei Laurentiu si uitandu-ma pe You Tube la una dintre retetele ei am dat si de aceasta reteta de paine facuta de Marius Tudosie de la Bacania Veche.
Si uite asa mi-a fatat mintea un pui...ce ar fii daca as combina cele doua retete si as mai pune si ceva de la mine!? Zis si facut!
Am facut aluatul de cornuri al Laurei imbunatatit cu ierburi si seminte a la Marius. Rezultatul, unul maret, dupa umila mea parere. Daca nu credeti, incercati!
Deci am dublata aluatul Laurei si mi-a iesit o tava de paine si una de cornuri. So, regarder!!!
Urmeaza sa postez si reteta Cornuri de brutar!
Atentie!!!
Cantitatile de ingrediente sunt si pentru o tava de cornuri. Deci pentru paine folositi jumatate de ingrediente!
Ingrediente ( din aceste ingrediente ne ies o tava de paine, cat si o tava de cornuri ):
600 ml apa calduta
1000 de grame de faina
8 linguri de supa pline cu ulei de masline
- 2 linguri cu zahar
- 2 lingurite de sare( pentru aluat)
- 50 gr drojdie proaspata
- 2 carnaciori
- 8 catei de usturoi
- 15-20 masline
- chimen, cimbru, susan
mai trebuie:
- ulei de masline pentru tava ( destul de multicel, cam 150 ml)
- sare pentru presarat
- 2 galbenusuri pentru uns deasupra
In reteta originala nu se folosesc carnaciori, masline si nu se unge painea cu ou.

Preparare:
Intr-un castron mare, cernem faina, facem o groapa in mijloc si punem drojdia pe care am dizolavato cu zahar si 3 linguri de apa calda. Mixam cu mana, drojdia cu un pic de faina si o lasam sa creasca.
Prajim carnaciorii si ii taiem feliute subtiri.
Facem mixul de ierburi si seminte. Intr-un mojar mizam usturoiul cu sare, maslinele maruntite, chimenul, cimbrul, susanul si legam totul cu 8 linguri de ulei, adaugate treptat.
Adaugam la faina cu drojdie, apa calda cat cuprinde si mixul de ierburi si seminte si framantam bine pana simtim in mana ca aluatul creste.
Impartim aluatul in doua. O parte pentru cornuri si celalta pentru paiine.
Intr-o tava facem un pat de ulei.In tindem aluatul cu mana dandui forma tavii.
Presaram aluatul cu susan, chimen, sare si asezam pe el feliutele de carnati. Presam cu degetele, pentru a intra bine in aluat, uleiul, sarea, semintele si feliutele de carnati. Ungem aluatul cu galbenusul de ou.
Aprindem cuptorul si bagam painea, pentru aproximativ o ora( depinde de cuptor), pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!