Paine Cu Iaurt Si Goji
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 600 g faina- 500 g iaurt
- 1 1/4 lgt drojdie uscata
- 1/2 lgt sare
- 1/2 lgt zahar
- 1 lingura ulei de palmier
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 4 linguri fulgi de ovaz
- 4 linguri fructe goji
Cum procedam:
1. Amestecam 500 g de faina cu drojdia, zaharul si sarea.2. Intr-un vas incalzim iaurtul pana ajunge la temperatura de 30-35 °C.
3. Punem iaurtul caldut si uleiurile in amestecul de faina si omogenizam.
4. Adaugam si faina ramasa si amestecam bine (va iesi un aluat lipicios).
5. Lasam aluatul la dospit 1 h.
6. Puneti 1/2 din aluat intr-o forma rotunda.
7. Puneti deasupra fulgii de ovaz si mai lasati 5-10 min in tava.
8. Bagati tava in cuptorul preincalzit la 190-200°C 30 min.
9. Dupa ce scoateti painica din cuptor adaugati fructele de goji.
Nota!
1. Puteti pune goji si in aluat in timpul prepararii.2. Puteti folosi faina de ovaz ;).
3. Din ingredientele de mai sus au iesit 2 painici, dar puteti face si una mai mare ;)
4. Nu puneti fructele gojii inainte de a baga in cuptor pentru ca se vor arde!!!