Paine Cu Faina Graham Si Fulgi De Secara (usor De Copt)
articol scris de Toamna07 blog Adina's kitchen & travel
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Trebuie sa va o impartasesc, pentru ca si dvs. sa va puteti bucura de cea mai pufoasa paine si mai facila modalitate de a o coace.
Ingrediente pentru o paine de 1 kg :
400 g faina pentru paine
100 g faina graham
100 g fulgi de secara
300 ml apa calduta
1 lingura de miere
7 g drojdie uscata
2 linguri ulei
1 lingurita de sare
Se rastoarna fainurile intr-un bol si se amesteca cu drojdia si sarea.
Se adauga apa ,uleiul si mierea . Se amesteca pana se obtine un aluat moale.Adaugam fulgii de secara.
Rasturnam aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framantam 10 minute.Merita sa alocati atata timp, deoarece eforturile va vor fi rasplatite cu o paine pufoasa !:)
! Sa nu mai adaugati faina : un aluat umed este mai bun decat unul uscat,care,prin coacere,va dobandi o textura dura;asa ca daca va displace ca aluatul se lipeste de maini ,ungeti-l cu un strop de ulei.
Rasturnam aluatul transpirat :) intr-o tava mare de cozonac,unsa cu ulei si se acopera cu folie alimentara.O dam intr-un loc calduros,pana ce aluatul umple forma,cam una-doua ore.
Se desopera tava si se coace painea la cuptor preincalzit la 200 de grade - 35-40 de minute pana ce prinde o culoare aurie.
Daca o ciocanim si suna a gol,este coapta !
Pofta buna la paine calda si sanatoasa!