Paine Cu Faina De Secara Si Seminte De In
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi s-a facut pofta de o paine de casa asa ca am facut 2 baghete, crocante si usoare ca fulgul !
Am amestecat 350 g de faina alba de paine, tip 650, cu 150 g de fainta integrala de secara, cu o lingurita rasa de sare, 25 g de drojdie, 1 lingurita de miere de albine, 2 linguri de seminte de in si apa calduta ( pina la consistenta unui aluat nu foarte moale).
Am framintat si am lasat la crescut o jumatate de ora.
Am impartit aluatul in doua si i-am dat forma de baghete, le-am crestat si le-am pus pe hirtie de copt in tava si am mai lasat la dospit inca o jumatate de ora.
Le-am copt 45 de minute la foc potrivit!
Au iesit doua paini foarte, foarte gustoase!