contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Cu Crusta Olandeza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Luna aceasta la Daring Bakers am framantat si am savurat paine cu crunch olandez. 


De fapt, provocarea lunii o reprezenta crusta crocanta care inveleste aceasta painica.
Eu am ales si reteta de paine propusa de ei,insa cu mici modificari, astfel incat sa obtin niste chifle pufoase si delicioase:


Pentru 6 chifle marisoare avem nevoie de: 1 plic drojdie uscata (7 grame), 70 ml apa calduta, 250 ml lapte caldut, 1 lingurita zahar, 30 ml ulei de masline, 1 lingurita sare, 600 gr faina.

Pentru toppingul "dutch crunch" avem nevoie de : 2 plicuri drojdie uscata (14 gr), 240 ml apa calduta, 2 lingurite zahar, 30 ml ulei, 1/2 lingurita sare, 240 gr faina de orez (alb sau integral, fara gluten si fara zahar)


Paine am pregatit-o cu ajutorul masinii de paine. Am pus in cuva masinii de paine apa, laptele, uleiul, sarea, zaharul, faina si drojdia si am ales programul de framantare si dospire.
Dupa terminarea programului am rasturnat aluatul pe masa usor infainata si am modelat 6 chifle. 
Acoperim chiflele cu un prospop si le lasam la dospit 20 de minute.

Intre timp pregatim topping-ul. Intr-un bol mai marisor amestecam drojdia cu zaharul si cu apa. Adaugam uleiul, faina de orez si sarea amestecand foarte bine. Aluatul pe care il obtinem trebuie sa fie "curgator" (vezi foto).
Lasam la dospit 15 minute, apoi acoperim suprafata chiflelor cu topping din belsug (vezi foto).

Dupa ce aplicam topping-ul mai lasam la dospit 20 de minute, apoi le coacem 30 de minute la 190 grade Celsius pana se rumenesc frumos.


Si o sugestie de prezentare, ideala pentru micul dejun:


Avem nevoie de 1 chifla, 1 ou, 3 linguri ulei, 2 felii de cascaval,rosii, sare


Incingem uleiul intr-o tigaie si pregatim un ou ochi. Scoatem ochiul pe o farfurie.
Taiem o chifla in doua. Una dintre parti o punem in tigaie si o incalzim usor pe ambele parti.
Punem cascavalul pe felia de paine si acoperim cu un capac. Lasam sa se topeasca cascavalul, cu mare grija sa nu ardem chifla.
Punem oul deasupra si servim cu rosii.


Pofta buna!

Blog-checking lines: Sara and Erica of Baking JDs were our March 2012 Daring Baker hostesses! Sara & Erica challenged us to make Dutch Crunch bread, a delicious sandwich bread with a unique, crunchy topping. Sara and Erica also challenged us to create a one of a kind sandwich with our bread!