Paine Cu Condimente
Sursa Paine cu Condimente
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am copt aceasta paine mai demult, dar am uitat complet de ea, traiam linistita cu impresia ca o postasem. Deh... de la o varsta incolo, se mai intampla :)) Noroc ca la organizare stau mai bine si am observat ca de fapt si de drept, painica statea ascunsa, deci m-am grabit sa v-o arat. Este vorba de o paine dintr-un amestec de faini si o multime de condimente, perfecta pentru micul dejun.
Pentru o paine intr-o tava de cozonac, am folosit:
- 230 g faina alba
- 130 g faina integrala
- 40 g faina de secara
- 250 ml apa
- 3-4 linguri ulei de masline (am pus din cel aromat de la rosiile uscate)
- cate o lingurita de: rosmarin, busuioc, maghiran
- 1/2 lingurita drojdie
- 1/2 lingurita sare
Facem o maia, dupa cum va spuneam aici. Amestecam cele 3 tipuri de faina cu condimentele, sarea si facem o gropita in mijlocul amestecului. Turnam apa calduta, uleiul si maiaua dupa ce a crescut. Framantam cateva minute, pana obtinem un aluat elastic, care se dezlipeste usor de maini, il acoperim si il lasam la dospit 30 de minute la temperatura constanta.
Dam o forma aluatului, il asezam in tava acoperita cu hartie de copt si il mai lasam vreo 10 - 15 minute la crescut. Coacem painea in cuptorul incins la 180 de grade pana se rumeneste si trece testul scobitorii. La final, cand o scoatem din cuptor, o ungem cu putin ulei la suprafata.
Veti vedea, inca de cand painea se afla la copt, cat de parfumata poate fi :)