Paine Cu Ceapa Si Verdeturi
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cu painica asta am avut numai necazuri.
Am decis sa o fac in pripa, cand mi-am dat seama ca nu am idee ce sa pregatesc langa o tocanita. Apoi mi-am dat seama ca nu mai am reteta de baza de paine, notata pe un post-it in bucataria veche si ratacit in mutare. Am gasit o alta reteta repede si am pus toate ngredientele in aparatul de facut paine, avand altele de facut. Dar dupa fix doua minute s-a luat curentul. Sun la Enel si mi se spune ca dureaza 2 ore. Prea mult pentru painea mea. O scot din aparat si incep sa o framant. Dar deja adaugasem apa...rece, ca pentru aparat si ingredinetele erau puse de-a valma. Am framantat-o de mana si apoi m-am invartit pe langa ea sperand sa creasca. Nu a crescut mult si ma simteam descurajata. Dar apoi de la cuptor a iesit o minune aromata :)
Iata si reteta pentru o painica mica de 500 de grame:
325 grame de faina alba
200 grame apa calduta
1 lingura de lapte praf
1 pliculet de drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei
1 lingura de busuioc
5 linguri de patrunjel tocat
1 ceapa rosie mare tocata marunt
Framantati cum se cuvine painea, nu asa cum am patit eu :)) Pasii ii gasiti aici si recomand adaugarea condmentelor doar la a doua framnatare.
La noi s-a mancat si calda, rupta cu mana, cat si a doua zi prajita.