Paine Cu Ceapa Si Patrunjel
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Ingrediente:
400 g faina
230-250 ml apa calduta
10 g drojdie uscata
1 lingura ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 ceapa medie
patrunjel verde/uscat
Mod de preparare:
Intr-un castron incapator se pune 250 g faina,sarea,zaharul si drojdia;se amesteca bine.In castron se adauga treptat apa calduta si uleiul amestecand incontinuu.Dupa ce am incorporat toata apa adauga treptat restul de faina.Framantam 10 minute.Lasam la dospit,intr-un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe o planseta infainata si se framanta incorporand ceapa tocata marunt si patrunjelul.Aluatului i se da forma rotunda si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt;se lasa la dospit aproximativ 1 ora.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute,la foc mediu-mic.