Paine Cu Cartofi – Reteta Usoara De Paine
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Iata o paine cu cartofi foarte usor de facut. Este pufoasa si foarte buna.
INGREDIENTE:
250 g cartofi fierti
100 ml apa calduta
320 g faina
1 lingurita smantana
1 plic drojdie uscata
1 lingurita de sare
PREPARARE:
Pentru inceput pasam cartofii fierti.
Adaugam apa calda si smantana, apoi pasam pana iese o crema. Punem peste pireul de cartofi faina pe care am amestecat-o cu sare si drojdie.
Framantam aluatul bine. Va ramane putin lipicios. Presaram putina faina si il lasam sa dospeasca cam 30 de minute intr-un loc cald.
Cand aluatul este crescut (isi dubleaza volumul), il mai framantam inca 2 minute pe o suprafata preasarata cu faina.
Formam o paine rotunda de aluat pe care o asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Coacem painea in cuptorul preancalzit la 220°C pentru 20 de minute, apoi scadem temperatura la 200°C pentru alte 30 de minute. Cand o scoatem din cuptor daca dam cu degetul in ea trebuie sa sune a gol. Atunci este coapta.
Pofta buna!