Paine Cu Branza Si Ardei Copt (fara Gluten)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Despre campania MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar initiata de Dr. Schar in colaborare
cu Gourmandelle ,la care particip cu draga inima, v-am mai vorbit si in postarile trecute. Detalii despre campanie AICI.
cu Gourmandelle ,la care particip cu draga inima, v-am mai vorbit si in postarile trecute. Detalii despre campanie AICI.
Cu faina fara gluten pentru paine am mai lucrat si mi-a placut tare mult. Inca de pe atunci aveam in minte aceasta reteta si iata ca am reusit sa o realizez. Marturisesc ca nu am avut rabdare sa se raceasca si am taiat-o
Ingrediente:
- 300 g faina fara gluten pentru paine
- 5 g drojdie fara gluten Dr. Schar
- 350 ml apa calduta
- 200 g branza de vaci (caş)
- 180 g ardei copt
- 2 lg ulei masline extravirgin
- 1 lgt cimbrisor uscat
- 1 lgt sare
Pentru uns:
- 1 ou mediu
- 1/8 lgt sare
Cum procedam:
1. Dizolvam drojdia in apa calduta.
2. Punem faina intr-un vas, facem o adancitura in mijlocul acesteia si turnam drojdia dizolvata, si sarea. Amestecam cu o lingura pana cand obtinem un aluat omogen.
3. Adaugam branza amestecata cu cimbrisorul, o inglobam cu o lingura.
4. Taiem ardeii copti fasii si ii inglobam in aluat impreuna cu uleiul de masline.
5. Tapetam o tava (17 cm diametru) cu hartie de copt si rasturnam aluatul in ea. Il nivelam si il lasam sa dospeasca 30 de minute intr-un loc ferit de curenti.
6. Ungem painea cu oul batut cu putina sare si introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius timp de 50 de minute, sau pana cand se rumeneste.