contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine Cu Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



0,5 lingura de drojdie uscata instant
1 lingura miere
aprox 350ml bere calda
2 cani de faina alba
1 cana de faina integrala
75g unt nesarat topit
1,5 lingurite de sare
- se incinge cuptorul la 425F
- se amesteca faina, cu sare, apoi cu drojdia uscata
- se adauga lingura de miere, untul si treptat berea calduta (exact cum procedati la orice aluat dospit, adica nu adaugati lichidul rece sloi :) caci coca nu va mai creste la fel de repede si frumos)
- se framanta pana rezulta un aluat elastic
(in functie de tipul de faina folosit s-ar putea sa trebuiasca sa micsorati ori mariti cantitatea de lichid)
- se formeaza o minge din coca si se pudreaza bine cu faina
- se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul
- se rastoarna cu grija, pe masa infainata si se lungeste putin aluatul, stangand usor capetele sa-i dam forma unei frunze

- se taie in aluat modelul pe care-l vedeti in fotografie si se mai lasa la dospit pentru minim 30minute
- se da la cuptor pana se rumeneste frumos, aproximativ 35-40 minute


Nu este o paine cu coaja crocanta (pt ca am pus unt) insa este foarte pufoasa si placut aromata.
Eu am pus bere Heineken desi nu sint amatoare de bere in general :) insa puneti berea care va place, blonda ori bruna, aroma dupa copt oricum este tare placuta.

Aluatul este perfect si pentru chifle :)
Daca doriti puteti adauga in aluat si niste cascaval ras (cheddar, provolone etc)


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com