Paine Cu Banane Si Cu Nuci
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
Painea cu banane este pentru mine o reteta salvatoare pentru ca, nu stiu cum e la voi, dar la mine in casa mereu se gasesc 2-3 banane atat de maro ca oricum nu le-ar mai manca nimeni. Mare prostie si mare risipa ar fi sa le aruncam pentru ca atunci ele sunt incredibil de dulci si de aromate. Si iata ce puteti face cu ele.
Ingrediente
3 banane foarte coapte
2 oua batute
400 gr de faina
150 gr de zahar
un praf de sare
o lingurita praf de copt
200 grame de nuci
Pisati bananele cu o furculita pana obtineti o pasta.
Frecati ouale cu zaharul si apoi integrati si pasta de banane.
Intr-un bol incapator amestecati faina cu praful de copt si sarea, faceti o gaura in mijloc si turnati amestecul cu banane. Cu o lingura de lemn amestecati circular, integrand treptat faina.
Cand ati obtinut aluatul (e moale!) adaugati nucile si amestecati bine.
Turnati aluatul intr-o forma cu hartie de copt si dati la cuptor pentru cam 30 de minute.
Inca din cuptor prajitura se va dovedi incredibil de aromata si va fi si mai gustoasa cand o veti scoate!