Paine Ciabatta
Sursa PAINE CIABATTA

articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am cumparat acest tip de faina din Austria si am avut o surpriza placuta: este foarte usor de facut, bine crescuta si foarte pufoasa.
INGREDIENTE:
500g faina pentru ciabatta, cu agent crestere
1 lingurita de ulei de măsline
300 ml apa calduta
PREPARARE:
Amestecam faina cu uleiul de masline si apa calduta. Framantam aluatul maxim 5 minute, pana obtinem un aluat neted. Lasam 30 de minute intr-un loc cald sa creasca.
Cand aluatul a crescut, ii dam forma dorita, il punem pe o tava pe care am pus hartie de copt. Cat timp se coace painea vom tine pe fundul cuptorului o tava in care am pus o cana de apa. Tinem painea in cuptor pana devine aurie. Este atat de simplu incat nu veti mai dori sa faceti decat acest tip de paine.
Pofta buna!