Pain Perdu
articol scris de truedelights blog
O alta reteta cu paine prezentata de Laura Calder la ” Sa gatim frantuzeste” ,
este ” Pain perdu “ adica : paine pierduta…
Este tot o reteta usoara si nu foarte sofisticata…. nu va luati dupa nume…
Este reteta renumitelor friganele ,dar cu un adaos de amestec de fructe si inghetata!
INGREDIENTE:
Pentru friganele:
- 2 oua
- 6 felii de paine
- 300 ml lapte dulce
- esenta de vanilie
- 3 linguri zahar
Pentru amestecul de fructe:
- 20 g unt
- 3 linguri zahar
- fructe
Si in plus
- 2-3 linguri inghetata
Batem bine ouale cu zaharul .
Punem laptele intr-un bol si il
aromatizam cu esenta de vanilie.
Luam cate o felie de paine ,o trecem
mai intai prin lapte si apoi prin ou.
Le prajim in ulei incins pana
se rumenesc pe ambele parti.
Le scoatem pe servete de hartie.
Ca fructe putem folosi de care avem:
mere,pere,zmeura ,capsuni,mure,afine….
Eu am folosit mar si capsuni.
Curatam marul de coaja, il taiem
in cuburi mici si il stropim cu
cateva picaturi de zeama de lamaie.
Topim untul intr-o tigaie, punem zaharul
si merele .Lasam sa se caramelizeze usor
apoi adaugam si capsunile taiate sau intregi.
Mai lasam pe foc doar pana ce scade putin
si zeama pe care si-o vor lasa capsunile.
Servim in stare calda astfel:
Montam pe o farfurie doua friganele, asezam amestec de fructe din abundenta si deasupra cateva cupe mici cu inghetata- care se va topi si va da si mai multa savoare desertului nostru!