Pain Doux Din Tarate De Ovaz
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Painicile astea sunt atat de buneeeeeee.....Desi nu m-am hotarat inca in privinta dietei Dukan, scormonind net-ul dupa retete, am dat cu ochii de pufoseniile de mai sus pe retete dukan. N-am rezistat nici jumatate de zi pana sa le fac. Le-am devorat cot la cot cu voinicii mei si au fost maxim apreciate. Gustul si textura lor se apropie foarte mult de alte favorite ale mele: scones cu iaurt. M-am abtinut cu greu sa nu scap niste unt pe ....cocaturile aburinde si le-am savurat dieteticos langa un ceai fierbinte de levantica. Sigur e o experienta care se va repeta foooooooarte curand.
Avem nevoie de:
4 linguri tarate de ovaz fin macinate (intr-o rasnita)Incepand de la faza croaziera a dietei, putem eventual inlocui jumatate din cantitatea de trate de ovaz cu tarate de grau. Principalul motiv pentru care as face asta ar fi ca sunt foooooarte pofticioasa si asa pot manca toata portia intr-o zi. Credeti-ma, e greu sa le rezisti cu atat mai mult cu cat e un dulce care nu ingrasa.4 ouaindulcitor (dupa gust)6 linguri lapte praf degresat (eu cumpar de aici)esenta de vanilieun plic praf de coptpentru culoare, se sugera sofran. Eu m pus nitica curcuma dar pe care n-am incorporat-o foarte constiincios in compozitie si, ca "pedeapsa" m-am trezit cu niste efecte marmorate in aluat - de toata frumusetea. O optiune buna ar fi, eventual, si o lingura de cacao (aliment tolerat la Dukan). Sau nu puneti nimic- sunt foarte bune oricum.
Incingem cuptorul.
Prepararea ca atare e extrem de simpla: spargem ouale, separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, batem albusurile spuma tare. Unul cate unul adaugam si galbenusurile, indulcitorul, laptele praf, taratele macinate, praful de copt si vanillia, amestecand cu grija cu o lingura de lemn, printr-o miscare de cerc de sus in jos sa nu se sparga bulele de aer din spuma de albusuri dar sa se omogenieze bine compozitia.
Portionam aluatul in forme, eu am folosit forme de briose dar data viitoare trebuie sa caut si eu forme de silicon, ca tare frumoase arata coapte in ele .
Coacerea dureaza cam 20 - 2 de minute si verificam folosind testul scobitorii (intepam briosele,daca sunt facute, scobitoarea iasa curata, daca nu, le mai lasam 10 minute si verificam iar).
Buuuuuuuune!