Paella
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Din Valencia. Cu dragoste de la o familie deosebita. Cel mai frumos concediu si cei mai minunati oameni pe care i-am intalnit. Pozele sunt facute de mine dar reteta este gatita de altcineva. Mi-am cumparat si eu tigaie de acolo, am incercat reteta si sa stiti ca a iesit destul de apropiata fata de cea din Valencia.
Ingrediente:
- aprox 2 kg carne de pui si rata
- 300 ml sos de rosii
- 300g fasole verde pastai
- 300g fasole boabe ( un soi mai deosebit, eu asa boabe mari nu am vazut niciodata)
- 7-8 catei de usturoi
- 1kg orez
- ulei, sare, sofran
- ( sper ca le-am trecut pe toate )
Incingem uleiul in tigaie , apoi adaugam carnea,condimentam cu sare si lasam sa se prajeasca pana se rumeneste frumos, apoi adaugam pastaile de fasole. Tragem carnea spre margine ( focul este circular dedesubt , am inteles ca e o instalatie cu arzator mai speciala) si in mijloc punem sosul de tomate si usturoiul zdrobit. Amestecam si adaugam boabele ( uriase) de fasole. Adaugam sare, completam cu apa si lasam sa fiarba. Cand este fiarta adaugam si sofranul sau un colorant galben ( am vazut ca se gaseste in hypermarketuri acolo special pentru paella ).
Punem orezul , domnul spunea ca nu exista o cantitate anume , trebuie pus asa ca in poza , dintr-un capat in celalalt. Amestecam usor si lasam sa fiarba la foc mic.
Asa arata la sfarsit, trebuie lasata un pic mai mult sa se prinda putin de tigaie ( tatal Monicai spunea ca asta-i tot farmecul :)) .Servim.
Foarte buna !
Cu multumiri si mii de pupici lui Adi, Monica si fam. Pallardo.