Paella
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca tot avem legaturi cu Spania zilele astea si pentru ca am mancat o data o paella adevarata, facuta de un profesionist am facut saptamana asta paella. Nu este chiar o reteta foarte simpla, insa este foarte gustoasa.
Ingrediente:
- 10 creveti nedecorticati pentru final
- 150 gr creveti decorticati
- 200 gr carne de porc taiata cuburi
- 200 gr carne de pui taiata cuburi
- un ardel rosu taiat cuburi
- 100 gr mazare boabe
- pasta de tomate
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- un pahar de 300 ml plin cu orez prefiert cu bob lung
- o lingurita sare
- o lingurita boia de ardei dulce
- o lingurita curry
- o jumatate lingurita praf de cili
- o jumatate de lamaie pentru servit
PS: ar fi trebuit si ceva sofran, dar nu numai ca e super scump...nici n-am gasit pe aici pe la noi.
Procedeu:
- intr-o tigaie metalica cu baza cat mai mare se pune uleiul la incins
- se taie cuburi carnea de porc, pui, ardeiul si cateii de usturoi
- se adauga in uleiul incins carnea de porc si cea de pui
- se prajesc 5 minute la foc mare
- se adauga ardeiul si usturoiul si se mai calesc inca 5 minute
- se adauga pasta de tomate, mazarea si 300 ml apa si condimentele
- se fierb inca 10 minute toate ingredientele
- se adauga crevetii decorticati
- adaugam orezul si amestecam in tigaie ca orezul sa fie distribuit uniform
- se mentine tigaia pe foc la flacara medie timp de 10 minute fara a se mai invarti
- se adauga crevetii nedecorticati si se mai lasa inca 10 minute pe foc mediu pana tot lichidul se evapora
- se verifica orezul daca e fiert si de pune un prosop umed peste tigaie pentru 5 minute
- se serveste cu lamaie si un vin alb
Crusta de pe fundul tigaii este foarte apreciata in Spania si nu numai, asa ca nu o aruncati...
Tratar, buen apetito!