Paella Valenciana
Sursa Paella Valenciana
articol scris de bunica blog raftulbunicii.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Paella este o mancare tipic spaniola, care are mai multe variante, in functie de regiune: valenciana (cu pui si iepure), cu fructe de mare sau mixta. Desi se prepara intr-un vas special care distribuie caldura uniform, se poate face si intr-un vas obisnuit care sa fie mai inalt si sa aiba fundul suficient de gros. A fost prima data cand am preparat-o si am fost foarte multumita de rezultat.
Ingrediente:
2-3 pulpe de pui cu os, taiate bucati
o mana de fasole verde
o mana de mazare
1/2 conserva de fasole boabe
un ardei gras
2 rosii proaspete sau o conserva de rosii in bulion
o cana de orez cu bobul mare
sare, piper
sofran, boia dulce
Preparare:
Se taie ardeiul fasii, se prajeste in putin ulei si se scoate separat.
Se pune la rumenit carnea. Dupa ce a prins culoare, se adauga fasolea verde, mazarea, rosiile, sarea, piperul, boiaua si se pun 3 cani de apa. Se lasa la fiert cca. jumatate de ora, cu capac.
Se adauga fasolea boabe si orezul spalat, lasand sa mai fiarba cu capac 10 min. pana se face orezul. In acest moment nu se mai amesteca in mancare iar focul se da mai tare pentru a se rumeni orezul de pe fundul tigaii (inca 5 min). Se stinge focul si se lasa cu capacul sa se odihneasca. Se orneaza cu ardeii caliti.