Paella Simpla Ca Buenos Dias
articol scris de szuszazuza blog gulaschsuppe.wordpress.com
Prima oara cand am auzit de paella mi se parea o chestie fabuloasa, exotica, invelita in mister si… complicata. Mai pe urma am aflat ca nu e asa, ba din contra: e usor ca buenos dias de facut!
In casa zazuzilor avem doua variante in care mancam chestia asta: una cu piept de pui fiert, una cu ciocanele de pui trase la tigaie. Astazi, programul cu pui fiert.
Prepararea este din categoria “ah, ce simplu”. Practic nu trebuie sa faci mai nimic, decat sa ai grija sa nu dea oala in foc si sa nu se lipeasca orezul.
Pasul 1: fierbeti orezul – pentru doua persoane noi punem o cana si jumatate. De data asta am folosit unul pentru risotto, arborio. Puneti-i un praf de sare si cand sta sa dea in clocot adaugati sofranul. Eu folosesc doua pachetele. Cand s-a colorat, scurgeti orezul de apa, puneti-l intr-un caston si acoperiti-l cu un capac, sa stea cald.
Pasul 2, concomitent cu pasul 1: puneti un piept de pui la fiert, in apa cu sare.
Cand puiul e aproape fiert, puneti intr- alta craticioara (in care apa deja a clocotit) si fructele de mare si vreo doua fileuri de peste, taiate bucati mai maricele. Dati un clocot, scurgeti de apa si puneti peste orez. Aceeasi procedura si cu legumele: noi folosim baby carrots, mazare si porumb.Cand s-a fiert, taiati pieptul de pui in bucati generoase (nu va zgarciti!) si apoi adaugati in castron. Amestecati usor, asa incat sa nu terciuiti ingredientele. Mai potriviti de sare – daca e cazul – si adaugati si un praf de piper (dupa gust). Si gata! Va recomand un vin alb si sec, merge de minune!
Mmmmm, delicios!
ps: detest surimi! dar dau bine la culoare!
pps: o alta varianta de paella pe care v-o recomand gasiti aici, la Easy Peasy.