Paella Cu Fructe De Mare
Sursa Paella cu fructe de mare
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente
pentru 4 portii:
- 400g orez pentru paella
- 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mici
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi, in functie de dimensiune
- 1 lingurita paprika afumata
- cateva fire de sofran
- 150 ml vin alb sec
- 1 l supa de legume sau de peste
- 4 creveti mari, proaspeti, curatati de intestine
- 4 calamari, eviscerati si taiati lamele
- 16 midii proapete, spalate
- 300g filee de somon, fara piele
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lamaie taiata in 4 felii
- sare de mare si piper negru
- 400g orez pentru paella
- 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mici
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi, in functie de dimensiune
- 1 lingurita paprika afumata
- cateva fire de sofran
- 150 ml vin alb sec
- 1 l supa de legume sau de peste
- 4 creveti mari, proaspeti, curatati de intestine
- 4 calamari, eviscerati si taiati lamele
- 16 midii proapete, spalate
- 300g filee de somon, fara piele
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lamaie taiata in 4 felii
- sare de mare si piper negru
Mod de preparare :
Incalziti uleiul
si prajiti ceapa pana cand devine moale dar nu se coloreaza. Adaugati ardeiul,
usturoiul zdrobit un pic de sare si piper si prajiti 2-3 minute amestecand in
continuu. Adaugati orezul, paprika, sofranul si amestecati bine. Adaugati vinul
si amestecati in continuu pana cand se evapora este absorbit aproape in
totalitate, dupa care adaugati supa fierbinte, aduceti la temperatura de
fierbere, dupa care lasat-o la foc mic 20 de minute, amestecand din cand in
cand.
Adaugati pestele si fructele de mare si lasati pe foc inca 5 minute. Opriti focul, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si adaugati feliile de lamaie.
Adaugati pestele si fructele de mare si lasati pe foc inca 5 minute. Opriti focul, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si adaugati feliile de lamaie.
Notă:
Incercati sa cumparati un orez pentru paella (Bomba sau
Calasparra sunt cele mai cunoscute). Daca nu gasiti puteti folosi orice orez cu
bob mediu care sa absoarba aromele din supa si fructe de mare. Arborio, soiul
de orez folosit pentru risotto este o alternativa decenta. Deasemenea, ideal ar
fi sa folositi supa de pui sau de peste, insa se poate face si cu apa.