Paella Cu Creveti Si Mazare
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Cantitate : 4 portii
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa alba tocata marunt
- 1 ceapa rosie, tocata marunt
- 1 ardei rosu, feliat
- 2 catei de usturoi, tocati
- 250 gr orez cu bob lung
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 lingurita chilli
- 1 lingurita sofran
- 800 ml zeama de supa de pui, fierbinte
- 250 gr creveti
- 1 conserva (400 gr) mazare, scursa
- un buchetel de patrunjel, coditele tocate marunt iar frunzele tocate mare
- felii de lamaie, pentru servire
Preparare
- Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul.Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si cateii de usturoi si caleste-le pana cand se inmoaie, 5-8 minute.Adauga orezul, 1 lingurita boia de ardei dulce si 1 lingurita chilli si caleste-le 1-2 minute.
- Inmoaie sofranul in 200 ml zeama de supa de pui apoi adauga zeama in tigaie.Amesteca, da focul mai mare si lasa sa fiarba 1 minut apoi adauga inca 300 ml zeama de supa de pui, amesteca si mai lasa sa fiarba 1-2 minute iar in final adauga restul de zeama de supa de pui si lasa totul sa fiarba pana cand lichidul aproape s-a absorbit in intregime.
- Adauga in tigaie crevetii, mazarea si patrunjelul tocat, amesteca apoi acopera cratita si lasa totul sa fiarba 5-10 minute – daca lichidul s-a absorbit mai adauga putina apa pentru ca orezul sa nu se lipeasca de tigaie.Asezoneaza cu sare si piper dupa gust apoi serveste preparatul cu felii de lamaie.