Paella By Delicioasa
Sursa Paella by Delicioasa
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Din multele retete, am ales Paella, facand cateva modificari si abdatand-o la ingredientele pe care le aveam in casa. Sper ca Beatrice sa nu se supere prea tare :)
Ingrediente:
270 g fructe de mare
6 batoane surimi
½ piept pui
1 carnat de porc afumat si uscat (cca 15 cm)
200 g orez cu bob rotund
200 g orez cu bob rotund
50 g kaiser bio (neinjectat)
2 rosii
1 ceapa potrivita rosie
4 catei usturoi
½ ardei gras verde
½ lingurita oregano
½ lingurita curry
sare de mare
ardei iute tocat
500 ml supa de pui
1 lingurita fond de peste
ulei de masline
patrunjel verde
Pieptul de pui le-am pus la fiert in apa cu sare. In zeama care a ramas
am diluat o lingurita de fond de peste si l-am tinut la cald pana l-am
folosit.
Rosiile le-am oparit, le-am decojit, apoi le-am tocat marunt.
Intr-un wok am pus putin ulei de masline, iar cand acesta s-a incins am
calit kaiserul taiat bucati. Cand s-a rumenit, l-am scos si l-am lasat
deoparte. Am dat focul pe mic, si in acelasi ulei am calit ceapa rosie tocata
marunt. Cand aceasta s-a inmuiat, am pus usturoiul taiat felii si ardeiul
bastonase. Le-am lasat cca 5 minute sa se caleasca impreuna, amestecand mereu.
Am adugat orezul si oregano, si am lasat cateva minute pana ce orezul s-a calit
putin. Am stins cu o parte din supa de pui-peste (cca 200 ml). Peste orez am adaugat
carnatul taiat rondele, rosiile oparite si tocate si kaiserul prajit.
Am
acoperit vasul si am lasat sa fiarba cca 20 minute, la foc mic, amestecand
mereu si completand din cand in cand cu supa fierbinte.
Intre timp am pregatit pieptul de pui fiert si bastoanele de surimi, pe care le-am tocat bucati
de cca 1,5 cm, iar fructele de mare le-am spalat in mai multe ape.
Cand orezul era aproape gata, am pus pieptul de pui si fructele de mare
si am condimentat cu curry si ardei iute pisat.
Am potrivit de sare si am
adaugat si patrunjelul verde.
A iesit absolut delicios!!!
Noi am servit cu masline marinate cu cimbru, dar cred ca ar merge si cu
rosii uscate si conservate.