Pachetele De Vinete
Sursa Pachetele de vinete
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ideea pachetelor de vinete mi-a venit dupa ce am vazut un site cu o reteta asemanatoare.dar fara branza.Si cum ma stiti ca-mi plac vinetele si gorgonzola,am purces la treaba si a iesit ceva bun,dupa parerea mea,drept care va recoman reteta cu placere. Am hotarat ca voi participa cu acesta reteta la concursul de pe blogul drag mie, bucataresele vesele , concurs ce pune la bataie un set de cutite ceramice,la mare moda acum ,pentru ca sunt facute cu tehnologie noua. Pentru reteta asta,ar trebui sa folositi vinete cat mai lungi,o sa vedeti mai departe de ce.
INGREDIENTE :
ptr 3 portii :
-1 vanata
-1 ardei mare copt
-2 catei de usturoi zdrobiti
-3 cubulete de gorgonzola sau alta branza ce o agreati sau o aveti
-3 felii groase de 5 mm de rosie
-ulei
-ulei de masline pentru servit
MOD DE PREPARARE :
-vinetele,n-am sa mai spun ca se spala,ca eu cred ca asta operatiune e subinteleasa,se taie pe lungime in felii cam 5-6 mm grosime.Pentru fiecare pachetel aveti nevoie de 2 fasii.Se presara cu sare,se lasa o jumatate de ora,pentru ca sarea sa extraga sucul amarui din vinete,apoi se preseaza usor,se ung cu ulei si se dau la gratar,pe ambele parti.Sunt cu atat mai bune cu cat au mai multa grasime,asa ca nu va fie frica sa le pensulati cu ulei .
-ardeiul se coace dupa ce metoda doriti,pe o tabla incinsa sau in cuptor (cazul meu,pentru ca am copt mai multi ardei),se pune intr-o punga de plastic, se presara cu sare,se inchide punga si se lasa la racit.Cand ardeiul este rece,pielita se va scoate foarte usor.
-apoi se aseaza in cruce 2 felii de vinete si se aseaza la intersectie o bucata de ardei copt
-se acopera ardeiul cu o aripa a vinetei si se pune pe intersectie (mijloc) usturoi zdrobit,sare si piper si o alta bucata de ardei copt
-se suprapune vanata,aripa de sus
-se pune bucatica de branza si se acopera cu calalta "aripa" de vanata,cea din dreapta
-se pune felia de rosie
-se acopera cu ultima "aripa" de vanata,se prinde totul cu o scobitoare
-se aseaza in vasul uns cu ulei,ce va merge la grilul cuptorului pentru 5-7 minute sau la cuptorul bine incins, pentru 10 minute,pana ce rosia este usor rumenita
-se stropeste optional cu putin otet balsamic si se savureaza !