Pachetele De Primavara
Sursa Pachetele de primavara
articol scris de Brindusa blog brindusascheaua.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta este varianta mea (cu ce am gasit prin casa) a celebrelor pachetele chinezesti.
Pentru 4 persoane
Umplutura
- un morcov mediu, ras
- un ardei mediu, taiat fasii
- cateva frunze de varza (salata am avut eu) tocate fasii
- 1 conserva muguri de soia
- o mana de orez (ramasa de la masa de pranz)
- 1 lingura sos de stridii (optional)
- 2 linguri sos de soia
- cateva picaturi sos iute (dupa gust)
- 3 linguri ulei de porumb
- 16 foi de orez, pentru impachetat
- 4 catei mari de usturoi rasi sau tocati foarte fin
- 1 lingura sos soia
- 4 linguri vin rosu
- 3 picaturi sos iute
Incinge intr-o tigaie mare uleiul de porumb si caleste la foc mare siamestecand mereu: ardeiul, morcovul, mugurii de fasole, salata.
Candsunt toate inmuiate adauga orezul, sosul de stridii si soia, amestecaputin si pune la racit amestecul.
Cand s-a racit, inmoaie hartiile de orez ca aici, pune cate o lingura de umplutura in mijloc si ruleaza pachetelele.Pune-le pe un platou, cu grija sa nu se atinga unul de altul, pentru case lipesc.
Pune uleiul de palmier sa se incalzeasca bine, intr-o tigaie saucratita inalta. Prajeste pachetelele pe ambele parti, cate unul saudoua deodata. Daca pui mai multe se vor lipi unul de celalalt.
Scoatepachetelele pe hartie absorbanta.
Amesteca bine ingredientele sosului. Serveste pachetelele stropite cu sos.
Pofta buna.
- Eu am cumparat mugurii de fasole de la Cora, iar hartia de orez de la magazinul Ki Life
- Daca nu ai hartie de orez, poti folosi foi de placinta
- In reteta originala se pun taietei subtiri de orez, nu orez