Pachetele De Ciocolata Cu Gem
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de prepaarre : 1 ora
Ingrediente
Pentru aluat
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 200 gr zahar brun, pudra
- 1 ou
- 100 ml smantana
- 1 lingurita esenta de rom
- 500 gr faina
- 50 gr cacao pudra
- 100 gr alune de padure,usor prajite apoi macinate
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ½ lingurita praf de copt
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura
- gem de caise
- dulceata de trandafiri
- 1 ou, batut
Preparare
- Incinge cuptorul la 190°
- Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
- Intr-un alt vas bate untul cu zaharul brun pudra.Incorporeaza apoi oul urmat de smantana si esenta de rom.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare.
- Intinde aluatul obtinut pana ce ajunge la grosimea de 5 mm.Taie din acesta forme dorite, umple-le cu cate 1 lingurita de gem/dulceata apoi lipeste cu ou cate o forma umpluta si una simpla.Da pachetetele la copt 10 minute pana cand s-au rumenit usor.